Read more Read more

Hur syr man barn- och damkläder?

symaterialFör den som är mode- och klädintresserad och som redan har alla möjliga typer av kläder kan det till slut vara svårt att hitta något som känns nytt och fräscht eftersom man tycker att man har i princip allt. Varför inte då pröva på att sy på egen hand och på så sätt även designa sina egna kläder likt deltagarna i Project Runway?

Har man precis fått barn eller är på väg att få bör man absolut passa på att sy kläder till den nyfödde eller kommande. Fördelen med att sy kläder till små bebisar är att det ju faktiskt inte gör så mycket om en söm kanske skulle bli fel lite här och där, till skillnad mot kläder till sig själv där det ju inte ser så jättesnyggt ut om sömmarna sitter helt åt skogen.

När man väl ska sätta igång och sy finns det så klart en hel uppsjö med saker som man ska tänka på. Först av allt är det alltid bra att se till att man har tillräckligt med tyg och tråd innan man ska börja sy. Det är alltid bättre att ha för mycket än för lite ifall man skulle behöva sy om och dylikt. Ett annat bra tips är att alltid sy från rätsidan eftersom det då ser snyggare ut.

En bra sida där man hittar mängder av länkar till olika symönster och annat smått och gott för den som vill prova på att sy är fagert.se. Utöver det finns det även en mängd olika bloggar och liknande där man hittar bra sytips såväl för proffs som för nybörjare.