Read more Read more

Kombinera din tweedkeps med rätt outfit

En tweedkeps är inte bara ett sätt att hålla huvudet varmt, det är också en tidlös accessoar som kan lyfta hela din outfit. Här följer några riktlinjer för hur du bäst kombinerar din tweedkeps med rätt klädsel.

Tänk på säsongen

Tweed är ett material som traditionellt är associerat med höst och vinter, och det är under dessa säsonger som det kan vara enklast att matcha din keps med andra plagg. Mörka och jordnära färger som olivgrönt, brunt och grått passar utmärkt tillsammans med tweed och kan vara en bra grund att bygga din outfit kring.

Kombinera med andra klassiska material

Tweed har en rustik och klassisk känsla som matchar väl med andra naturmaterial som ull och läder. En ulltröja, en skinnjacka eller ett par läderkängor kan vara bra komplement till din tweedkeps.

Var försiktig med mönster

Eftersom tweed ofta har ett ganska framträdande mönster i sig kan det vara klokt att vara försiktig med andra mönster i din outfit. Om din keps har ett rutmönster kan det vara bäst att välja mer diskreta mönster i övriga plagg, eller helt enkelt hålla sig till enfärgat.

Accessoarer kan göra skillnad

Även om det är viktigt att inte överdriva och låta kepsen vara en av få accessoarer, kan det vara trevligt att matcha kepsen med en halsduk eller ett par handskar i samma material eller färgton. Det skapar en enhetlig och genomtänkt look.

Välj rätt stil på kepsen

Det finns olika stilar på tweedkepsar, och vissa kan passa bättre med vissa outfits än andra. En flat cap, eller platt keps, är ganska mångsidig och kan passa till det mesta, medan en newsboy cap, eller skepparmössa, har en mer avslappnad känsla och passar bäst med casual klädsel.

Slutsats

Att kombinera en tweedkeps med rätt outfit kan verka utmanande, men med några enkla riktlinjer kan du skapa en stilfull och genomtänkt look. Kom ihåg att tänka på säsongen, att matcha med andra klassiska material, vara försiktig med mönster, och välja rätt stil på kepsen. Med dessa tips i åtanke kommer din tweedkeps att bli en älskad del av din garderob under många år framöver.