Read more Read more

Saker som är enkla och billiga att sy själv

Även för dig som nybörjare finns det sy-projekt som är lätta att påbörja. Många av sakerna som du köper i handeln kan du faktiskt tillverka själv. Det är både enkelt och mycket billigare än att köpa i affären, dessutom är det så mycket roligare också.

Börja småskaligt

Om du inte är erfaren skräddare kan det vara en god idé att du börjar med något enkelt för att inte tappa motivationen och hoppet direkt. När du letar efter ett bra projekt att börja med, undersök vilken geometrisk form plaggen och textilierna har runtomkring dig. Kuddfodral och tygväskor är till exempel enkla, kvadratformade tygbitar. Den knälånga kjolen har varit trendig nu ett par säsonger, och du kan enkelt göra en egen cirkelkjol av en rund bordsduk!

Även om det kan vara lockande skall du alltså inte ge dig på de svåra, efterlängtade projekten, som den trendiga virkade bikinin till exempel, förrän du vet att du kan slutföra dem. Här kan det istället vara bra att låta proffsen göra jobbet och investera i kvalitet som håller länge.

Häng med i modet

Mode går i vågor och samma gäller för vilka saker som är populära att sy. Tygkassarna har sedan några år sannerligen gjort en comeback och är nu mer moderna än någonsin. Inte minst för att de är så miljövänliga och går att använda till allt. Solklänningar är även de populära och dessutom enkla att sy. På nätet kan du hitta mång olika mönster att sy efter, välj ett som passar din svårighetsgrad.