Read more Read more

Skapa sitt eget mode

Att följa modet är för många ett måste och de försöker hitta de trender som gäller just nu, vilket ibland innebär att jackan som köptes in i höstas nu i vår är helt obrukbar. Det kan ibland vara skönt att inte behöva bry sig om modet och våndas över vilka plagg man ska köpa för att passa in bland modeslavarna.
young-attractive-model-sitting-over-white
Genom att titta över vilka trender som gäller kan man enkelt få en överblick över vilka delar man tycker om och inte. Är man inte speciellt förtjust i bara axlar kan man ju helt enkelt utesluta det ur garderoben medans de bohemiska influenserna kanske passar dig alldeles utmärkt.

Har man koll på vilka plagg man trivs bäst i och passar sin kroppstyp är det alltid dessa man ska leta efter. Kolla runt på internet för att hitta inspiration som till exempel hos Sportamore, där man kan hitta många sportiga designinfluenser. Ett annat ställe där man kan leta inspiration är på gatan. Det är här många trender startas och det du tidigare trodde var omöjliga kombinationer kan visa sig vara super hett.

Man kan hitta inspiration nästan var som helst och att titta över epoker och klädhistoria genom tiderna kan ge tips och inspiration på både plagg och mönster som tilltalar.

För den som syr dina plagg kan även plagg i butik vara något att satsa på. Det kan hända att man hittar plagg som man tycker om i modellen men tyget är helt fel. Då kan den sömnadskunniga göra ett liknande mönster själv eller göra om ett befintligt och sy upp plagget själv. Ett annat tänkbart alternativ kan vara att man hittar ett plagg som dock inte sitter som man önskar, då kan den händiga sy om plagget.

Att skapa ett eget mode, en egen stil kan var en rolig process som i slutändan speglar vem man är. Dessutom kan man bli en trendskapare om gemene man finner ditt klädval intressant och anammar den.