Read more Read more

Toppa din outfit med en snygg make-up

Oavsett om du ska på en fest eller ska till jobbet är det alltid trevligt att känna sig fin. Förutom att du kan klä dig i klädesplagg som gör att du känner dig attraktiv och är bekväma att bära kan du toppa din outfit med hjälp av smink.

Bra bassmink

Till att börja med är det bra om du har bra bassmink. Bassmink är ett samlingsbegrepp för det smink som läggs först på ansiktet som en bas för att du sedan ska kunna avancera din övriga sminkning. Inom begreppet ingår till exempel foundation, concealer, primer och puder. Tänk på att välja foundation och concealer som matchar din hudton. Du kan handla en bra foundation på nätet där det finns många olika nyanser att välja bland från olika varumärken.

Övriga sminkprodukter

Förutom att du behöver bra smink för din bas finns det andra sminkprodukter som gör det där lilla extra. Ska du på fest finns det många fina ögonskuggspaletter som kan skapa en fin sminkning på ögonlocken. Sedan finns det även contour som formar ansiktet. Andra exempel på användbara sminkprodukter är läppstift, highlighter, mascara, eyeliner, rouge, bronzer och olika ögonbrynsprodukter. För att applicera sminket kan du använda sminkborstar.

Fortsätt att bygga upp din make-up

Så, nu när du har din bas i form, är det dags att fortsätta att bygga upp din make-up och välja vilka produkter som ska användas. Lägg gärna fokus på ögonområdet, som ofta är det som fångar mest uppmärksamhet. Det finns många olika produkter som kan hjälpa dig att skapa en fantastisk make-up. Ögonskugga är ett av de mest använda produkterna. Det finns olika nyanser att välja mellan, från ljusa till mörka. Välj en som matchar din outfit. När du har valt en ögonskugga, är det dags att fortsätta att applicera den. Börja med att applicera en ljus nyans i hela ögonlocket och fortsätt sedan med en mörkare nyans längs ögonbrynsbenet. För att få det att se naturligt ut, kan du blanda ut det med en svamp eller med fingertoppar. Fortsätt sedan med att applicera eyeliner och mascara. För en mer dramatisk look, kan du använda ögontusch och applicera den med en böjd tång.

När du har applicerat ögonsminket, är det dags att lägga lite rouge. För att få det att se naturligt ut ska du applicera rougen i en rosettform. Om du vill ha en mer gåtfull look, kan du applicera rougen längs kindbenen för att få kinderna att se mer utfyllda ut. För att få din look att bli komplett kan du använda highlighter på kindbenen, näsryggen och ögonbrynsbenet. Highlighter reflekterar ljuset och gör att ansiktet ser mer levande ut. För att få en jämn finish kan du applicera lite puder eller setting spray.

När du har applicerat alla produkter är det dags att ta dig an läpparna. För att få ett fint resultat kan du börja med att applicera läppstift och sedan använda ett läppensel för att definiera och få en mer jämn finish. När du är klar med läpparna är det bra att ta en sista titt på din make-up och se till att alla produkter är jämnt applicerade.

När du har förberedd din make-up är det dags att sätta igång och klä på dig. Det finns många olika sätt att kombinera din make-up med din outfit för att få en stilren och elegant look. Om du har valt en ljus make-up, är det bra att också klä sig i ljusa färger för att få en balanserad look. Om du har en mörkare make-up är det däremot bra att klä sig i mörka färger för att accentuera din look. När du har valt din outfit är det bara att sätta igång och känna sig bekväm och fin.

Så, nu när du har lärt dig hur du kan toppa din outfit med en snygg make-up, är det bara att sätta igång och prova. Med lite övning och tålamod kommer du snart att lära dig att skapa en make-up som passar just dig och din stil. Njut av din look och känn dig bekväm och fin.