Read more Read more

Ta hand om dina sneakers på bästa sätt

Ett par snygga sneakers är ett måste i garderoben för dig som är modemedveten. Oavsett om du sparat ihop till ett nytt par supertrendiga sneakers eller går runt i det gamla kära favoritparet är det viktigt att du tar bra hand om dina skor. De kommer då att hålla sig hela och snygga mycket längre.

Rena, torra skor är fina skor

Se till att du håller dina sneakers rena och torra. Om du varit ute och gått en blöt höstdag är det viktigt att du låter skorna torka ordentligt innan du använder dem igen. Fuktiga skor är mer känsliga för slitage. Rengör skorna med jämna mellanrum. Ta först ur skosnören och innersula.

Använd sedan en sneakersborste för att applicera rengöringsmedel. Skrubba tills smutsen är borta, och torka bort överflödigt rengöringsmedel med en trasa. Låt sedan skorna torka.

Skydda skorna mot slitage

Det finns också flera produkter som hjälper till att skydda dina sneakers mot slitage. Vilka du ska använda beror på vilket material skorna är gjorda av. Om dina skor är av vanligt läder räcker det med skokräm. För många andra material är det bra om du också använder impregneringsspray. Handla här för allt du behöver för att skydda och ta hand om dina sneakers.